Trenutno se predvaja:
13. december 2019 ob 13:45 Zgodbe

Decembra kuhamo praznično - tokrat s Capro!

V našem studiu je spet dišalo po kuhanju. V centru Kopra najdete restavracijo Capra. Vodja kuhinje Marja Černe nam je zaupala, kaj najpogosteje z menuja izberejo njihovi gostje, pa tudi predlagala, s kakšno sladico lahko presenetimo v prazničnih dneh. 

V centru Kopra najdete restavracijo Capra. Redki so Koprčani, ki ne poznajo kulinaričnih dobrot, ki jih naša tokratna gostja ustvari v njihovi kuhinji … Celotnemu pogovoru z Marjo Černe lahko prisluhete v 4D arhivu. Objavljamo njen recept za jogurtov mus.


Sestavine:
- 200 g italijanske meringe
- 500 g jogurta
- 14 g želatine
- 70 g vode za želatino
- 500g smetane
- žlička vanilijeve esence
- sveže maline ali drugo jagodičevje (po želji)

Italijanska meringa:
- 400 g sladkorja
- 100 g vode
segrejemo do 121 stopinj Celzija
- 250 g beljakov
- 100 g sladkorja zmiksamo in postopoma dodajamo stopljeni sladkor.

Želatino damo v vodo in počakamo, da nabrekne. Nato jo segrejemo in dodamo v jogurt. K temu še dodamo smetano, ki smo jo pred tem rahlo stepli. Na koncu počasi vmešamo še meringo v jogurtovo maso, dodamo vanilijo ter vlijemo v modelčke ali kozarce in ohladimo.

Med tem pripravimo drobljenec.

Lešnikov drobljenec s sezamom

- 90 g masla (sobna temperatura)
- 90 g trsnega sladkorja
- 0,6 g soli
- 75 g lešnikove moke
- 90 g moke
- 38 g sezama

Maslo stepemo s sladkorjem, nato vmešamo še vse ostale sestavine. Razvaljamo na 3mm in pečemo 15 minut na 160 oC. Ko je mus ohlajen, nanj nadrobimo drobljenec in dodamo sveže maline ali drugo jagodičevje.

Dober tek!

Foto: Radio Koper/Anita Urbančič

Zadnji prispevki