Trenutno se predvaja:
15. maj 2019 ob 13:07Zgodbe

Delo s psi ji je povrnilo zdravje

Mojca, ki je po uspešnih dvajsetih letih stalne zaposlitve v dobro stoječem podjetju postala tehnološki višek in pristala na zavodu za zaposlovanje, si je zaželela službo, kjer bi bila obkrožena z živalmi.
Osebni arhiv
Osebni arhiv

Vsi sanjamo o službi, zaradi katere bi zjutraj z veseljem skočili iz postelje in ki nam ne bi prinašala stresa in nejevolje. Do dela, ki bi ga želeli opravljati, je velikokrat težko priti. Toda z močno željo in pravo vizijo lahko svoj cilj uresničimo. Mojca, ki je po uspešnih dvajsetih letih stalne zaposlitve v dobro stoječem podjetju postala tehnološki višek in pristala na zavodu za zaposlovanje, si je zaželela službo, kjer bi bila obkrožena z živalmi. Vmes je dobila tudi nekaj priložnosti, a nič oprijemljivega.

Kako znova priti do službe?

Ni ji bilo lahko. Psihično podporo ji je nudila družina. Nehala se je spraševati, zakaj se je prav njej to zgodilo. Ker pa so bili v njenem življenju vedno prisotni psi, je ljubezen do živali obrnila sebi v prid. Danes, brez stresa in glavobolov, dela v pasjem salonu Dingo, ki je samo njen. V to je vložila veliko truda in dela.

"Usoda mi je na pot pripeljala salon za nego psov. Psi me spremljajo že od osnovne šole dalje. Ko sem ostala brez službe, sem si želela početi nekaj s psi, a finančno nisem zmogla uresničiti tega projekta. Nisem imela denarja, da bi si plačala usposabljanje. Nege psov, ki zajema tudi striženje in oblikovanje, sem se priučila v enem izmed slovenskih salonov za pse. Oprema za pasji salon je pregrešno draga. S pomočjo moža, ki je kopalno kad za ljudi preoblikoval v kad za kopanje psov, sem veliko prihranila. Nekaj rabljene opreme sem kupila prek spleta in vse je dobro ohranjeno."

"Z obiskom v salonu sem zelo zadovoljna," nam je še povedala Mojca. "Vse se dogaja nad mojimi pričakovanji. Zelo sem vesela tega, da v salon prihajajo popolnoma nove stranke. Ljudje mi zaupajo, jaz pa jim znam prisluhniti. Vedno upoštevam njihove želje, znam jim svetovati.«

Samoiniciativnost obrodi vedno dobre sadove. Če ste med iskalci zaposlitve in imate radi živali, lahko najdete kar nekaj zaposlitvenih možnosti. Več o tem in Mojčini zgodbi izveste s klikom na posnetek oddaje.

Loredana Vergan


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki