Trenutno se predvaja:
19. januar 2021 ob 18:08 Zgodbe

DIMEK & Davor Klarić: Z muziko o vinu in ljubezni

Današnja gosta sta bila zdajšnja glasbena kolega iz skupine Mi2, Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić.
Foto: Radio Koper/Alan Radin
Foto: Radio Koper/Alan Radin

Oba sta obredla slovenske glasbene odre podolgem in počez. Skupaj in narazen. Opus del, v Jernejevem primeru tudi literarnih, je res izjemen. 20 in več let ustvarjanja v zasedbi Mi2 je naplavilo ogromno skladb. Bila je Črtica, pa Teta Estera, Zbudi me za 1. maj, Čakal sm te kot kreten, Čista jeba …, vmes roman Pevci pozabljenih pesmi, aktiven je tudi v pisanju tekstov za gledališče.

Davor pa je eden najboljših, če ne najboljši bandovski klaviaturist, ki je igral v mnogih zasedbah. Naj naštejemo le najbolj razvpite: Šank rock, Laibach, Elevators, Devil Doll … Njegove usluge so potrebovali tudi Vlado Kreslin, Magnifico, Sounds of Slovenia … , je pa trenutno udobno parkiran v zasedbi Mi2.

Foto: Radio Koper/Alan Radin

Kako sta se našla, je pojasnil Dimek: "Skozi moje dolgoletno ustvarjanje se je nabralo kar nekaj pesmi, ki niso šla v kontekst Mi2. Predolga besedila, preveč humoristična, šansonjerska. In potem sem nekje srečal Davorja, mu predlagal sodelovanje in bil je takoj za, za kar sem mu še danes globoko hvaležen."

Easy ju je vprašal tudi, kaj cenita drug pri drugem. Dimek je Davorju dejal: "To, da je z igranjem na katerikoli instrument s tipkami zmožen nadomestiti celoten band." Davorja pa pri Dimeku navdušujeta iskrivost v tekstih in presežek pri pripovedovanju zgodb in humorju.

Jernej Dirnbek in Davor Klarić

Zadnji prispevki