Trenutno se predvaja:
23. avgust 2019 ob 18:11Zgodbe

Fenomen gledališča na Medvedjem Brdu

Amaterski igralci KUD-a Medvedje Brdo v teh dneh nadaljujejo ponovitve gledaliških predstav na idilični lokaciji na Šinkovčevem griču
Radio Koper
Gledališka predstava Tistega lepega dne navdušuje. Foto: Arhiv KUD Medvedje brdo

Publiko navdušujejo s slovensko klasiko Cirila Kosmača Tistega lepega dne, po katerem je bil posnet tudi film. Nocoj je na sporedu že sedma ponovitev, navdušuje pa, da je na ogled vsake vselej prišlo najmanj 200 ljudi iz Primorske, Notranjske in Gorenjske.

Medvedje Brdo je hribovska vas, na stičišču občin Idrija, Logatec in Žiri. Zaradi velikega zanimanja ljubiteljev gledališča so po premieri, 9. avgusta letos, odigrali še celo vrsto ponovitev. Glavno vlogo Štefuca je letos prevzel sodelavec našega radia in podpredsednik KUD-a Medvedje Brdo Lovrenc Habe, ki se je besedilo učil kar tri mesece. Ljubitelji gledališča na prostem imate možnost za ogled predstave še ta konec tedna. Predstava bo v petek, soboto in nedeljo vedno ob 20.30.

Več pa v pogovoru Boštjana Simčiča z Lovrencem Habetom, ki mu lahko prisluhnete tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobra-zgodba/174633839.

Uredništvo


Zadnji prispevki