Trenutno se predvaja:
16. september 2019 ob 11:58 Zgodbe

Gordan Novakovič z Lizo osvojil Pesem in pol

Z Lizo je primorski glasbenik Gordan Novakovič osvojil naziv jesenske Pesmi in pol minulega tedna. Gordana številni poznajo po nastopih s skupino Šukar, Bajago, Vladom Kreslinom, Zoranom Predinom in Otom Pestnerjem.
Gordan Novakovič sodeluje tudi pri glasbeni ustvarjalnici Mali Momo. Foto: GN

S Šukarji je nastopal po vseh Sloveniji, Italiji, Franciji, Nemčiji, Avstriji, Hrvaški in Srbiji. Leta 2006 se je pridružil skupini Elabanda, kjer je igral mandolino in električno kitaro. Že nekaj časa v Ajdovščini poučuje akustično in električno kitaro ter igranje na ukulele. V kratkem pogovoru nam je danes dopoldan zaupal, da bo konec leta izdal nov singel. Pogovor z njim je izvedla Vesna Potočar Godnič.

Ste pričakovali tako gladko pot skladbe?

Malo sem presenečen, vendar vesel, da je v tako kratkem času začela tako lepo pot in upam, da se bo nadaljevala.

Kaj ste s skladbo želeli razkriti poslušalcem?

To je zgodba o iskrenosti. Pesem je umeščena v prostor neke punce, kjer se zbirajo ljudje z dna družbe oziroma kriminalci. Ljudje, ki zaradi načina življenje ne odobravajo nobenega »blefa«. Liza je dama, ki jim iskreno poje. Poje jim iz srca.

Vi ste napisali besedilo in skladbo, kdo vse je pri Lizi še sodeloval?

Goran Velikonja je posnel harmoniko, Rok Škrlj klarinet, Uroš Trebizan kontrabas, Sergej Ranžerovič bobne. V studiu TRT smo posneli avdio, snemalec in producent pa je bil Jure Ferjančič.

Še ena skladba čaka, da gre v svet. Kdaj jo boste spustili na prostost?

Konec leta, ko pridejo trije strici z darili.

Kdaj ste začutili, da je čas za samostojno pot?

Obdobje po Elabandi sem si vzel nekaj let premora, takrat se je nabralo nekaj idej za pesmi in tako sem poskusil. Trenutno imam materiala za približno dva albuma in mislim, da bo drugo leto lahko izšel samostojni glasbeni izdelek.

Se boste še držali ženskih imen? Bo še kakšna Liza na albumu?

Ne, vsaka dama mora imeti svojega moškega, tako da v naslednji pesmi bo Liza dobila partnerja.

Kje vas lahko poslušamo? Imate kakšne nastope v bližini?

Zaenkrat bom ostala pri platformi YouTube, v načrtih pa imam posneti še dve skladbi in videospot. Začetek spomladi lahko pričakujete tudi kakšen koncert.


Zadnji prispevki