Trenutno se predvaja:
10. januar 2020 ob 09:42 Zgodbe

Humanitarna akcija Rokovanje

Radio Koper se pridružuje humanitarni akciji v spomin Roku Černicu, navdušencu NK Maribor, v opomin, kako kratko je življenje in kako pomembna je humanitarna pomoč.
Ob spominu na Roka zbirajo tople nogavice za brezdomce Foto: Shutterstock
Ob spominu na Roka zbirajo tople nogavice za brezdomce Foto: Shutterstock
Rokovanje
Nogavice za brezdomce v spomin Roku Černicu lahko pošljete na naslov društva Humanitarček PP (poštni predal) 1156, 2107 Maribor ali prinesete v avlo Radia Koper, ulica OF 15 v Kopru, in sicer od petka, 10.1.2020 do petka, 17.1.2020. Podrobnosti najdete tudi na Facebook profilu društva Humanitarček.

V spomin na Roka Černica, mladega humanitarca, strastnega navijača NK Maribor, ki se je v srca in spomin Mariborčanov zapisal s svojimi humanitarnimi akcijami in je zaradi zastoja srca umrl v komaj 22. letu starosti, društvo Humanitarček ponovno zbira tople nogavice za brezdomce.

Roka Černica, takrat še dijaka mariborske ekonomske šole in navdušenca nad NK Maribor, so poslušalci Vala 202 prvič lahko spoznali septembra 2015, ko so ga poslušalci izbrali za ime meseca. Rok je namreč na spletni dražbi prodal dva dresa in nogometne čevlje iz svoje velike zbirke in tako zbral 1430 evrov. Kljub socialni stiski, ki sta jo preživljala z mamo, je del izkupička poklonil društvu Žvižgač, ki je pomagalo njemu, del pa namenil otrokom, ki potrebujejo osnovna sredstva za preživetje.

V Humanitarčku so se odločili, da bodo vsako leto, ob Rokovem rojstnem dnevu, pripravili spominsko humanitarno akcijo zbiranja izključno toplih nogavic. Rokovanju, ki se začne 16. 1., se z zbirnim mestom za pomoč brezdomcem pridružujeta tudi Botrstvo in Radio Koper. V avli našega radia lahko najdete škatlo, v katero lahko odložite nogavice, mi pa bomo poskrbeli, da te pridejo v prave roke.

Rokovanje, humanitarna akcija v spomin Roku ČernicuZadnji prispevki