Trenutno se predvaja:
11. junij 2019 ob 11:19 Zgodbe

Katjuša Kosovel: "Verjamem, da se vse dobro povrne!"

Katjuša Kosovel je primorska pesnica in avtorica. Pravi, da od nekdaj rada piše in sebe opisuje kot ljubiteljico življenja.

Katjuša Kosovel se je na Radio Koper pripeljala iz vasice Črniče v Vipavski dolini. Pravi, da ima rada lepe besede in bogato domišljijo. Izdala je že štiri knjige. Dve pesniški zbirki in dve knjigi, v katerih so zbrane lepe misli.

Pred leti, ko je bila njena hči še majhna, je zanjo pisala otroške pesmi, pozneje so z njo odrasle tudi pesmi. Pred tremi leti je ustvarila Facebooku skupino, ki se je sprva imenovala Ulica mavričnih dežnikov. V njej je zbirala svoje pesmi, misli, nagradne igre in dobrodelne licitacije. Ljudje so jo lepo sprejeli in pesmi je iz spleta ter popisanih listov papirja, ki so bili na varnem v mapi, so našle nov dom v knjigi. Tudi s tem je povezan zanimiv zaplet, saj je naprej želela izdati samo nekaj izvodov – zase in za najbližje družinske člane. Danes se njena Facebook stran imenuje Ulica lepih misli in ima že skoraj 59 tisoč podpornikov, Katjuša pa je pred izidom pete knjige, slikanice za otroke.

Celotnemu pogovoru s Katjušo Kosovel lahko prisluhnete s klikom na zgornjo povezavo. Z njo se je pogovarjala Anita Urbančič.


Zadnji prispevki