Trenutno se predvaja:
16. april 2018 ob 14:55Zgodbe

Koprčani na košarkarskem vrhu Slovenije

Koš Primorska je v finalu državnega prvenstva za fante do 17. leta starosti z rezultatom 83:76 premagal Triglav.
Zlata generacija fantov, rojenih v letih 2001 in 2002, ki je osvojila naslov državnih prvakov v kategoriji U17: Vojin Ivković, Urban Hrovat, Anže Prevodnik, Rok Nemanič, Gašper Malečkar, Maks Mrgole, Luka Krmac, Boštjan Kozina, Marko Pejčić, Gregor Glas, Martin Končar, Marko Karan in Deni Hodžić. Glavni trener: Miro Alilović, pomočnik trenerja: Jani Fortuna.

Z nedeljskim finalom v Areni Bonifika se je zaključil finalni turnir najboljših osmih ekip v Sloveniji. Gostitelji so potrdili vlogo favorita in se po letu 2009 znova veselijo naslova državnih prvakov v kategoriji kadetov. Izbranci trenerja Mira Alilovića so na poti do finala premagali Slovan (86:68) in Parklje (82:63), v finalu pa na krilih najkoristnejšega igralca turnirja Gregorja Glasa (31 točk) in Roka Nemaniča (21 točk), premagali še vrstnike iz Kranja. Oba omenjena košarkarja Koša Primorske sta bila poleg Andreja Stavrova (Triglav), Maja Dušaniča (Slovan) in Bineta Prepeliča (Sani Bistrica) uvrščena v najboljšo peterko turnirja.

V zgodnjem nedeljskem terminu se je na tribunah Arene Bonifika zbralo nekaj manj kot 1000 gledalcev, ki so pripravili odlično vzdušje in na koncu zasluženo zaploskali novim državnim prvakom - generaciji, ki je tako nadgradila uspeh po osvojenem 4. mestu na letošnjem državnem prvenstvu mladincev v Novem mestu.

Tretje mesto je pod mentorstvom nekdanjega reprezentanta, Sanija Bečiroviča, ki je v družbi znanih obrazov slovenske košarke spremljal tudi finalno tekmo, osvojila ekipa Sani Bistrica, ki je premagala Slovan z rezultatom 86:77.

Miha Gorela

Na povezavi so pogovori Mihe Gorele s pomočnikom trenerja zmagovalne ekipe Janijem Fortuno ter igralcema Denijem Hodžičem in Gregorjem Glasom.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki