Trenutno se predvaja:
22. maj 2019 ob 10:43 Zgodbe

Koprski filatelisti izdelali priložnostni žig ob 70-letnici našega radia

Filatelistično in numizmatično društvo Koper je izdelalo priložnostni žig ob letošnjem jubileju Radia Koper. Mitja Pelicon je razkril, kako je žig nastal, kakšna tradicija vlada na področju priložnostnih žigov in kje bo žig na voljo v prihodnjih dneh.

Filatelistično in numizmatično društvo Koper, ki se ukvarja tudi s kartofilijo, združuje ljubitelje znamk, kovancev, bankovcev ter starih razglednic. Ob 70 letnici našega radia so izdelali priložnostni poštni žig, je povedal predsednik društva Mitja Pelicon:

"Tovrstni žigi se izdajo ob posebnih obletnicah. Dobro moramo premisliti, kako ga bomo oblikovali, kajti žig ima lahko premer največ 32 milimetrov, črke so lahko velike od dva do tri milimetre. Pri nas moramo biti pozorni, da je napis tudi v italijanščini. Če bi pretiravali s sličicami, bi hitro postal prenatrpan. "

Pri nastanku pričujočega žiga ob 70-letnici Radia Koper je društvo sodelovalo z radiem, Pelicon je pohvalil oblikovalko, ki je oblikovala 70-ico z mikrofonom, ki je postavljena v središče žiga. Ta bo od četrtka na voljo na glavni koprski pošti.

Še več pa boste izvedeli s klikom na zgornjo povezavo.


Zadnji prispevki