Trenutno se predvaja:
15. februar 2021 ob 12:44 Zgodbe

Nekateri dijaki znova v šolah

V šolske klopi so se danes po skoraj štirih mesecih pouka na daljavo vrnili tudi dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Prav tako bo v šolskih prostorih znova potekal praktični pouk.
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na Srednjo tehniško šolo v Kopru se je danes k pouku vrnilo okrog sto dijakov. Med gimnazijci tudi četrtošolec Matic:

"Lepo je bilo po tako dolgem času videti sošolce! V povezavi z maturo mene osebno pa tudi moje sošolce skrbi, da nismo imeli dovolj časa, da vso snov obdelamo in bolj konkretno-drugače, če bi bili v šoli."

"Pouk se je zjutraj začel po testiranju zaposlenih," pove ravnatelj Iztok Drožina. Na šoli so v skladu z ukrepi uspeli zagotoviti, da imajo dijaki različnih oddelkov čim manj stikov. V prihodnjih mesecih bo težko v celoti nadoknaditi praktični del pouka, meni ravnatelj:

"Sploh za dijake, ki so bili brez praktičnega pouka od marca lani, pa zdaj še dobre štiri mesece. Poskusili bomo, zdaj koliko bomo pri tem uspešni, vsaj tiste osnovne zahteve mislim, da bomo zadostili, bo pa verjetno zmanjkalo za bolj fine stvari."

Na Srednji šoli Izola so za dijake, ki imajo praktični pouk tega organizirali en dan v tednu, nato s poukom nadaljujejo na daljavo, je povedala ravnateljica Adelija Perne:

"Največji problem, ki se je pri tem pojavil so bile učilnice praktičnega pouka, ki jih nimamo na voljo veliko. Težava se je pojavila tudi pri tistih, ki so v dijaškem domu, torej so od daleč in bodo težko za en dan prišli v Izolo. Za take bomo organizirali istočasno pouk na daljavo. Imamo sicer lasten dijaški dom, morda bomo uspeli organizirat, da pridejo en večer prej in nato odidejo domov."

Gaja iz četrtega letnika predšolske vzgoje pravi, da jih marca čaka praktično izobraževanje:

"Zelo se veselimo, po drugi strani pa ob vseh omejitvah ne bomo mogli biti toliko z otroki. Ko smo delali na daljavo, smo izgubili predvsem motivacijo. Zdaj ko smo se vrnili v šolo želimo čim več pridobiti nazaj."

Učitelji bodo v tem tednu prek strokovnih in praktičnih vsebin poskušali tudi ugotoviti, koliko so dijaki uspeli osvojiti s samostojnim učenjem, še ravnateljica srednje šole v Izoli.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki