Trenutno se predvaja:
9. april 2020 ob 13:32 Zgodbe

Nogometna tržnica miruje

Ob ugibanju, kdaj se bo svet ponovno zavrtel v svojem običajnem tempu, so tudi številna manj pomembna vprašanja. Eno izmed njih je, kako se bo na nove razmere odzval svet športa, še posebej nogometa, kjer se vrti največ denarja.
Josip Iličić in Alexander Farnerud Foto: EPA
Josip Iličić in Alexander Farnerud Foto: EPA

Veliko neznank je tudi v krogih nogometnih managerjev. Eden najbolj uspešnih pri nas je Izolan Amir Ružnić, ki ima pod svojim okriljem tudi najbolj vročega nogometaša ta hip, Josipa Iličića, člana Atalante iz Bergama. "Verjemite mi, da se v teh dneh ne pogovarjava o morebitnih prestopih, saj so v ospredju pomembnejše zadeve," pravi Amir, ki je sicer dnevno v stikih z večino svojih varovancev. "Seveda pa ni nobenega dvoma, da je Josip v tem trenutku med petimi najboljšimi igralci na svetu, ampak v tem trenutku je na prvem mestu zdravje, šele po koncu krize se bomo začeli pogovarjati o nogometnih izzivih."

Amir Ružnič in Sandi Škvarč. Foto: Radio Koper

Od bolj znanih igralcev oziroma reprezentantov Ružnićeva agencija AR Sport Management zastopa tudi Petra Stojanovića, Jasmina Kurtića, Roberta Berića, Benjamina Verbića, Andraža Šporarja in druge. Reprezentanco v malem. Mnogim je odprl vrata v svet profesionalnega nogometa in jim obenem omogočil, da so svoje znanje tudi primerno vnovčili. "Vseeno pa jim polagam na srce, da njihovo vodilo ne sme biti denar, ampak želja po uspehu in nadgrajevanju izzivov, ki jih prinaša igranje nogometa na najvišjem nivoju," ob tem poudarja.

Amir je bil tudi sam nogometaš. 19-leten je prvič zaigral za člansko moštvo v rojstni Izoli. Nato ga je pot vodila v Maribor in Primorje, od koder se je preselil k italijanskmu drugoligašu Pescari. Tam je tudi navezal nekaj pomembnih znanstev, ki so mu pomagala odpreti pot v svet nogometnih menedžerjev. Preboj mu je uspel, ko je someščana Tončija Žlogarja "prodal" na Ciper. Med vodilne v tem poslu pa se je prebil z navezavo stikov s kontroverznim lastnikom italijanskega prvoligaša Palerma, Mauriziem Zamparinijem iz Furlanije. Iz Maribora je takrat na Sicilijo odpeljal kar tri nogometaše, tudi Josipa Iličića. Na krilih njegovih dobrih iger so se Amirju odprla nova vrata med najbolj cenjene nogometne agente. V tem trenutku zastopa 37 nogometašev, tudi več nadebudnežev, rojenih v tem tisočletju, ki si seveda želijo po poti Josipa Iličića in drugih.

Sandi Škvarč


Zadnji prispevki