Trenutno se predvaja:
24. marec 2020 ob 08:34 Zgodbe

Ostani doma in bodi aktiven!

Rok Urbančič iz novogoriškega centra MIKA, šport in rekreacija, je predstavil pobudo, ki je na Severnem Primorskem zaživela pretekli teden.
Tudi v teh dneh moramo skrbeti za telesno kondicijo. Foto: MMC
Tudi v teh dneh moramo skrbeti za telesno kondicijo. Foto: MMC

Vsi govorijo, da naj zdaj doma počivamo, a vendar ni nič narobe, oziroma ravno obratno, priporočljivo je, da za svoje telo skrbimo in ga ohranjamo v formi – z vadbo. Se strinjate?
Telesna vadba je eden ključnih dejavnikov, ki krepi imunski sistem, kar je v teh časih izrednega pomena.

V akciji so se povezali fitnesi, Javni zavod za šport in občina
Novogoriška mestna občina je v akciji OSTANI DOMA IN BODI AKTIVEN pretekli teden združila moči z Javnim zavodom za šport in različnimi vadbenimi centri v občini.

Kaj lahko zase naredimo doma, torej, kako lahko telovadimo z domačimi pripomočki?
Ljudem želimo čim bolj nazorno pokazati, kaj lahko počnejo doma. Vsak dan ob delavnikih prek Facebooka predvajamo 30-minutno vadbo, ki jo vodi športni inštruktor. Namesto ročk uporabljamo polne steklenice, namesto drsnikov kakšne suhe krpe, v pomoč nam bodo tudi police ... Težko je opisati z besedami, zato predlagam, da si ogledajo vadbe. Komunikacijski kanal je Facebook profil Javnega zavoda za šport Nova Gorica.

Koliko časa dnevno pa naj bi vadili, je to odvisno od naše starosti in siceršnje kondicije?
Absolutno je to odvisno od starosti, pa tudi od siceršnje splošne telesne pripravljenosti. Sončne dneve izkoristimo za sprehode v naravi, da dobimo vitamin D, ki je tudi pomemben gradnik imunskega sistema ... Dva- do štirikrat tedensko pa je priporočljivo narediti tudi vadbo za moč.

Anita Urbančič


Zadnji prispevki