Trenutno se predvaja:
23. april 2019 ob 12:25Zgodbe

Piranski taborniki praznovanje 60-letnice začeli s čistilno akcijo

Piranski taborniki rodu Sergeja Mašere letos praznujejo častitljivih šestdeset let obstoja. V ta namen bodo v prihodnjem mesecu dni pripravili veliko različnih akcij in dogodkov. Začeli so v ponedeljek, s čistilno akcijo na dan tabornikov v Fiesi.
Taborniki Rod Sergeja Mašere Piran
Ob dnevu tabornikov, 22. aprilu, so se zbrali v Fiesi pripravili čistilno akcijo. Foto: Taborniki Rod Sergeja Mašere Piran
Taborniki Rod Sergeja Mašere Piran

Foto: Taborniki Rod Sergeja Mašere Piran

6. maja bodo v Pomorskem muzeju Sergeja Mašere odprli razstavo, na kateri bodo predstavili svoje delovanje skozi šestdeset let obstoja. Vodja Veronika Bjelica:

"Obstajamo že 60 let. Skozi naše vrste je šlo že več kot 600 članov, veliko od njih tudi ni več v Piranu. Na začetku so bili zraven tudi dijaki pomorske šole, ki so živeli drugod, niso bili Pirančani, vendar smo prišli v stik tudi z njimi in skupaj ugotavljamo in raziskujemo, kako je prišlo do samega nastanka tabornikov."

"Da rod še vedno obstaja, je kar velik dosežek," na vprašanje, na kaj so najbolj ponosni, odgovarja Bjelica. "Pomeni, da veliko ljudi vlaga svoj čas in trud, da lahko še zmeraj delujemo. Vsi se na lep, poseben način spominjajo svojih taborniških dni."

In v čem so posebni? "To niso samo piranski taborniki, naš poseben način delovanja temelji na temu, da delamo v manjših skupinah z otroki približno istih starosti in jim dajemo vrednote, kot so prijateljstvo, sočutje, ki jim bodo prišle prav v nadaljnjem življenju. Naučijo se, kako živeti in delovati v družbi."

Armin Sejarić


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki