Trenutno se predvaja:
8. marec 2019 ob 08:40 Zgodbe

Prva pomembna knjiga

To je pravi naslov zelo posebne knjige, ki je postala tudi radijska rubrika z naslovom »Prava mera«

Napisal jo je prijazni Yan Myr. Tako se je na naslovnico knjige, namenjene velikim in malim otrokom, podpisal. Avtorju knjige, ki nas k branju vabi z mislijo, da je v njej vse, kar bi morali izvedeti kot otroci, je sicer ime Janez Mlakar. A Myr v priimku obeta, da bomo v knjigi tudi mi sami našli veliko koristnega, mir v duši pa je morda, najlepši mir, kar jih je.

»Ko me prebereš enkrat, je enkrat lažje« piše na prvi strani in potem se pred nami v 28 poglavjih zvrstijo nasveti za lepše in bolj polno življenje. Dati knjigi naslov »Prva pomembna knjiga«, pri tem, da je bilo na tem svetu napisanih res že veliko knjig, je pogumno dejanje. Yan Myr pravi, da je to zato »ker je namen knjige, da nam postane jasno, da je to osnova, da začutimo kako živeti, kako se veseliti, kako se počutiti radostni, se imeti radi«.

Namenjena je vsem, otrokom, odraslim in starostnikom, napisana je preprosto in razumljivo. Poglavja z naslovi : Kje naj začnem, V čem sem dober, Kako naj se umirim, Mi lahko kdo pomaga, Ali me je lahko strah, Koliko lahko izgubim, kje je prava mera…, imajo imenitne ilustracije Barbare Kralj, na koncu vsake strani pa je zapisana misel, ki bralcu nalaga »domačo nalogo« - misel, ki jo mora ponoviti velikokrat, da jo res začuti in zaživi.

Na Radiu Koper smo posneli nanizanko desetih rubrik z naslovom PRAVA MERA, s predvajanjem smo začeli v soboto, 10.marca ob 10.00 in tako bo vse do 4.maja. Z Yanom Myrom se pogovarja Nataša Benčič.

Zakaj naslov »Prava mera«? ker je prava mera v življenju pomembna vsepovsod: v odnosih do sebe in drugih, pri hrani, pijači, pri delu, učenju, igri in še kje

Tako kot v knjigi, tudi na radiu oddajo zaključujemo z »domačo nalogo«.

Vabimo vas k poslušanju.

Yana lahko spremljate na facebook strani: facebook/topmoods in na spletni strani www.domace.si

Prva oddaja: Imeti rad sebe


Zadnji prispevki