Trenutno se predvaja:
20. november 2018 ob 17:38Zgodbe

Rade Šerbedžija spet očaral občinstvo Avditorija

V Portorožu je nastopil po dobrem letu in pol, tokrat je koncertiral s skupino Zapadni kolodvor.
Nataša Benčič in Rade Šerbedžija.

Nataša Benčič in Rade Šerbedžija. Foto: Radio Koper

Prejšnji teden je Rade Šerbedžija spet napolnil in začaral portoroški Avditorij. Na odru je bila skupaj z njim skupina odličnih glasbenikov, Zapadni kolodvor. Bil je v črnem, seveda. S črnim klobukom na glavi. Seveda. In še vedno zveni odlično. Seveda. Po koncertu ga je pred mikrofon ujela Nataša Benčič.

Kdo je danes Rade Šerbedžija? Je pod šarmom kaj nostalgije?

"Jaz ne vem (smeh). Še sem vesel, kot Kekec, ko sem se igral kot otrok v Vinkovcih. Da, vesel sem, pravzaprav radosten, ker človek mora biti radosten in hvaležen življenju. Nostalgičen sem na koncu dneva, ko mine; kaj šele za ljudmi, ki so odšli in jih ni več; pa za kraji, kjer sem bil."

Čeprav se je ustalil v Istri, je njegov dom ves svet. Kako gleda na multikulturnost, kako jo doživlja?

"Seveda, v tem je bila nekdanja Jugoslavija, ne glede na politične probleme in njen končni razpad, posebna. Multikulturnost je tudi koncept Evrope, da namreč skupaj živijo ljudje različnih kultur, jezikov, mentalitet, narodnosti. V tem je vedno nekaj pozitivnega. Lepo je, da ohranjamo stike tisti, ki smo živeli na področju nekdanje skupne domovine. Vsi smo Južni Slovani. Trgujemo, izmenjujemo kulturo. Slovenski jezik je težak, a čudovit. Na srečo ga razumejo tudi Srbi, Hrvati, Bolgari, da lahko vaši umetniki nastopajo tudi drugje."

Posnetek celotnega pogovora lahko poslušate prek povezave na naslovni fotografiji.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki