Trenutno se predvaja:
18. maj 2018 ob 20:08Zgodbe

Radio Koper bo tudi letos na Pristaniškem dnevu

V soboto, 19. maja 2018, bo Koper utripal v pristaniškem ritmu. Ker letos v Kopru obeležujemo 60 let od prihoda prve čezoceanske ladje Gorica v koprsko pristanišče, se je tema ponudila kar sama - rdeča nit dogodka bodo LADJE.
Luka Koper
Tudi letos bo na pristaniškem dnevu pestro in veselo. Foto: Radio Koper/Alan Radin

Bliža se 12. pristaniški dan, ki bo letos zaznamoval 60. obletnico prihoda prve čezoceanke v novo koprsko pristanišče. Takrat je bil zraven tudi Radio Koper, ki je s pomočjo številnih reporterjev poročal o pomembnem dogodku. Na pomolu se je zbrala večtisočglava množica. Prisluhnite odlomku naših javljanj:

S slovesnostjo ob 135 m dolgi novozgrajeni obali se je s prihodom prve tovorne ladje pričela pisati uspešna zgodba edinega slovenskega tovornega pristanišča. Takrat prisotni pa znajo prišepniti, da je ladja priplula z malenkost preveliko hitrostjo in rahlo trčila v obalo, da pa je bil dogodek kljub temu veličasten!

V soboto bo tako Koper spet utripal v pristaniškem ritmu. Koprsko pristanišče bo že 12. leto zapored odprlo carinski vhod za brezplačne vodene oglede po pristanišču, in sicer z avtobusi, vlakcem, s turistično ladjico, kolesi ali v obliki pohoda. Rdeča nit bodo seveda ladje, zato bo botra letošnjega Pristaniškega dne hčerka kapetana Mladena Vlajkija, Vesna Vlajki, ki je leta 1985 kot štiri letna deklica spremljala očeta na ladji Gorica, ki se je prva privezala na novo zgrajenem privezu v Kopru.

Dogodek bo spremljal zanimiv in pester spremljevalni program za otroke in odrasle na Ukmarjevem trgu v Kopru. Podroben program najdete na trajnostnem portalu Živeti s pristaniščem, kjer si lahko ogledate tudi foto utrinke in posnetke prejšnjih let.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki