Trenutno se predvaja:
11. junij 2018 ob 17:50Zgodbe

Radmila Vukmirovič: "V štafeti bi še lahko nastopila"

Radmila Vukmirović je s sestro Snežano tvorila odlično atletsko dvojico. Po uspešni atletski karieri vstopila v trenerske vode, znanje prenaša v domačem Kopru.

"V šoli me je odkrila učiteljica Dragica Pograjc in predlagala, da bi šla trenirat v Atletski klub Koper. Takrat me je oče vpisal v klub, sledila mi je tudi mlajša sestra Snežana. Na začetku sva obe tekmovali v mnogoboju, ki je kar težka disciplina. V vseh disciplinah sva dosegali dobre rezultate za tiste čase," je povedala Radmila Vukmirović in naštela nekatere mejnike. "Izpostavila bi vse pionirske državne rekorde, dobro mi je šlo tudi v mlajši mladinski kategoriji, v starejši pa se je malo ustavilo, saj sem imela težave s trenerjem. Preselila sem se v Novo Gorico, kjer se je začelo zares. Udeleževala sem se največjih tekmovanj bila sem na evropskih in svetovnih prvenstvih. Za olimpijske igre so mi zmanjkale 3 stotinke, tisto leto smo bile evropske klubske prvakinje." V karieri je imela številne tekmice. "Moja največja tekmica v Sloveniji je bila Marina Tomič, v sprinterski disciplini pa sem tekmovala tudi z Alenko Bikar in Merlene Ottey." Obžaluje nekatere zamujene stvari, težave ji je povzročala poškodba, po nesporazumih v koprskem klubu ji je žal, da se ni prej preselila v Novo Gorico.

"Ostala sem v športu, imam svojo atletsko šolo, delam tudi v Atletskem klubu Koper. Tam imam 20 otrok, ki delajo pod mojim vodstvom. S svojo atletsko šolo pa delujem tudi po šolah, kjer se lahko otroci vpišejo v krožek, vse poteka skozi igro. Tisti, ki se želijo še aktivneje ukvarjati z atletiko ,pridejo na stadion. Gre za otroke med sedmim in dvanajstim letom starosti. Tudi v teh kategorijah nekateri že izstopajo, izpostavila bi Lukrecijo Ambrožič in nečakinjo Laro Rodić." Veliko pozornosti namenja druženju otrok, tekmovalne cilje prepušča otrokom, ki si tega želijo.

Radmila je, kljub koncu aktivne kariere, še vedno odlično pripravljena. "Še zdaj rada sprintam. Mislim, da sem kar solidno pripravljena, da odtečem štafeto." Več o Radmilini karieri in njeni atletski šoli pa v povezavi. S koprsko atletinjo se je pogovarjal Sandi Škvarč.

Primož Čepar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki