Trenutno se predvaja:
27. marec 2020 ob 22:37 Zgodbe

Še vedno smo "tisti ljudje"!

Kako preživlja te dni Rudi Bučar, nas je zanimalo v novi redni rubriki Ostani doma z nami.
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Ena od asociacij nate je pesem Dolgo nisva pila, ki jo na koncertih izvajaš skupaj s Hamom. Del besedila pravi "dolgo dolgo nisva se dobila in bojim se, da ne bova pozabila ..." Ali se morda bojiš, da boš kaj ali koga pozabil v tej samoizolaciji?
Zagotovo ne, na srečo imam vsaj sredstva za komuniciranje. Mi pa, jasno, manjka človek dotika. Istočasno pa se zavedam resnosti situacije, v kateri smo in vem, da je prav, da upoštevamo navodila zdravstva.

Kaj počneš, pri katerem predmetu smo te zmotili zdaj?
Drži, ravnokar sem bil v vlogi pedagoškega delavca, zdaj smo se učili o masi in gostoti. Kar nekaj stvari sem se v teh dneh naučil na novo, ponavljam pa tudi (smeh).

Imaš kakšen uporaben nasvet za starše?
No, midva sva bila že prej ob sinu, ko je delal domačo nalogo. Zdaj sva ob njem kot učitelja. Verjamem, da bodo starši po tem veliko bolj cenili poklic učitelja. Dejstvo je namreč, da ne more biti vsak pedagog, vem pa tudi, da je veliko težje poučevati svoje otroke kot tuje.

Koliko spremljaš dogajanje okoli virusa, kako vplivajo nate novice?
Moram priznati, da kar nekaj let nisem spremljal informativnega programa. Zdaj pa ga spremljam, sploh pa nacionalne medije, ker gre za verodostojne informacije. Ob vsem skupaj me pomirja dejstvo, da s tem, ko smo doma, pomagamo družbi in sebi.

Si vzameš tudi kaj časa za glasbeno ustvarjanje, pisanje, igranje … kar koli za svojo dušo?
Zdaj končujem pisanje za ploščo, radi bi, da bi izšla novembra. Marsikaj bo seveda zdaj odvisno od dogajanja ... Poleg tega pa se z družino tu pa tam odpravimo tudi kam daleč v naravo ... Zdaj, ko je bila burja, sem šel sam. Uro in pol bil sem bil na burji, ki mi je zelo pri srcu in sem zelo užival.

Za konec samo še eno vprašanje. Vsi smo doma v ožjem družinskem krogu, odpadejo vsi obiski starih staršev ali drugega sorodstva … Povej, kdaj si se nazadnje v živo videl z Drillom, ki je, če še kdo ne ve, tvoj bratranec?
Huh, težko ocenim. Dejstvo je, da za to, da se nisva videla že kar nekaj časa, v osnovi ni kriv koronavirus. Drži pa, da mi je prav en teden pred razglasitvijo epidemije poslal SMS, če bi lahko prišel v studio in če bi lahko nekaj naredila nekaj skupaj. Takoj sem bil za, ker mi je všeč, kar počne, nato pa je to ostalo v zraku ...

Sprašujem zato, ker smo ti želeli maaalo polepšati današnji petek … in te bo zdaj pozdravil Andrej Bučar oz. Drill!
Oo, to pa je presenečenje! Ciao!
Drill: Cugino! Takoj ko bo tega konec, se zapremo v studio! Ali pa bomo prej kaj naredili on-line!

Drill, eno vprašanje imam tudi zate: ali se morda obeta kakšna nova rima na #ostani doma – ali morda kaj rišeš, pišeš?
S fanti iz Ljubljane smo se dogovorili, da vsak nekaj napiše na to temo doma in se posname na kamero ... bomo zarepali v kratkem na to temo!

Rudi, imaš kakšno glasbeno željo za konec – katero izmed svojih bi izbral?
Jaz še vedno verjamem, da smo tisti ljudje - mislim, da nam bo ta virus pomagal, da se še bolj zavedamo, da smo tisti ljudje ...

Anita Urbančič


Rudi Bučar je bil eden od tistih, ki so včeraj približali slovensko glasbo vsem, ki so doma. Za kakšen dogodek gre in kdo vse je še sodeloval, preberite tu.


Zadnji prispevki