Trenutno se predvaja:
10. avgust 2018 ob 16:54Zgodbe

Tistega lepega dne na Medvedjem Brdu

Na planoti med Logatcem in Žirmi je zelo dejavna gledališka skupina. Jutri bo na idilični lokaciji premierno uprizorila igro, nastalo po noveli Cirila Kosmača.
Medvedje Brdo
Nad vasjo Medvedje Brdo so pripravili prizorišče, na katerem bodo najmanj enajstkrat uprizorili predstavo Tistega lepega dne. Foto: Radio Koper/Lovrenc Habe
Medvedje Brdo
Medvedje Brdo

Na Medvedjem Brdu, hribovski planoti med mestoma Logatec in Žiri, deluje zelo aktivna gledališka skupina, ki vsako leto gledalcem ponudi klasično slovensko zgodbo na prostem. Letos se že od aprila pripravljajo na predstavo Tistega lepega dne, nastalo po istoimenski noveli Cirila Kosmača.

Uprizorili jo bodo v idilični lokaciji, na najvišje ležečem kraju v vasi: "Šinkovcovem griču." Tam bodo poleg premiere v soboto, 11. avgusta, ob 20.30, pripravili še najmanj 10 ponovitev. Sicer pa je gledališka skupina Medvedje Brdo dejavna tretjo sezono. Dve leti nazaj so pripravili predstavo Cvetje v jeseni, lani pa zgodbo o Kekcu. Igralci so povečini domačini, nekaj pa jih prihaja iz sosednjega Zavratca in Črnega Vrha.

Kostumografijo in rekvizite si bodo tako kot vsako leto izposodili iz SNG Nova Gorica, dovršena bosta tudi avdio in svetlobna produkcija, manjkal ne bo niti pevski zbor. V sceni sta koča in gostilna, v izdelavi pa sta še most in prižnica.

Predstave si je v preteklih sezonah ogledalo veliko ljudi, večkrat je bila improvizirana tribuna, ki sprejme 250 ljudi, polna. Več o letošnji predstavi in preteklih igrah pa najdete v spodnjem prispevku, ki ga je prirpavil Lovrenc Habe:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki