Trenutno se predvaja:
29. maj 2020 ob 14:17 Zgodbe

Urša Žorž z zadnjim izdelkom nagovarja mlade

Primorska podjetnica Urša Žorž, ki je pred desetimi leti stopila na samostojno podjetniško pot, je napisala elektronski priročnik za mlade, ki se odločajo za samostojno pot in vstopajo v odraslost.
Foto: Radio Koper/Jure Colja
Foto: Radio Koper/Jure Colja

Elektronski različici priročnika, ki je namenjen mladim med 15. in 25. letom, bo v juniju sledila še knjiga v tiskani obliki. Knjiga ima zelo zanimiv naslov Noben me ne razume, zato se bom (razumel) sam. Predstavila jo je v Dopoldnevu in pol. Predavateljico, organizatorko in vsestransko ustvarjalko Uršo Žorž je gostila Anita Urbančič.

Urša Žorž želi pomagati mladim. Foto: Osebni arhiv


"Spoštovanje je nekaj, kar se pridobi z dejanji, kar raste! Eno je bonton. Kar se tiče spoštovanja, pa ne razumem, zakaj bi morali nekoga spoštovati samo zato, ker je starejši ali ker ima več izkušenj. Če bi drug do drugega pristopali drugače, bi bilo super. Mi bi morali od njih vzeti njihove 'nore' ideje in energijo, oni pa od nas naše nasvete, ki imajo osnovo v izkušnjah!"


"Vsaka kriza prinese nove priložnosti. Čas, da se usedemo in ocenimo, kaj nam še služi in kaj ne pride več v poštev, kaj ne funkcionira. Res je pomembno, da ne obupamo. Danes imamo toliko možnosti, toliko pomoči, da naše ideje res lahko zacvetijo. Morda se prvi trenutek, ko se zgodi kriza, zdi situacija grozna, pa se s časom zna roditi iz vsega skupaj tudi kaj lepega."


Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tu:

Urša Žorž je bila gostja Dopoldneva in pol.

Zadnji prispevki