Trenutno se predvaja:
24. april 2021 ob 14:27 Zgodbe

Veterinarska panoga se je razvijala tudi med pandemijo

Današnji svetovni dan veterinarjev se osredotoča na veterinarski odziv na krizo covida-19.
Emir Mujagič, dr. veterinarske medicine, meni, da je slovenska veterinarska stroka še kako primerljiva s samim svetovnim vrhom. Foto: Radio Koper
Emir Mujagič, dr. veterinarske medicine, meni, da je slovenska veterinarska stroka še kako primerljiva s samim svetovnim vrhom. Foto: Radio Koper

Virus nam je popolnoma spremenil življenje, pandemija je vplivala na svetovno populacijo in tudi na živali. Navkljub vsemu se je veterinarska panoga smiselno prilagajala in razvijala. Veterinarska dejavnost je bila ves čas uvrščena med izjeme v odloku vlade RS, saj sodi med tiste kritične storitve, ki so nujne za zagotavljanje varnosti in zdravja. Veterinarji skrbijo za dobro počutje in zdravje živali ter za javno zdravje.

Emir Mujagič, dr. veterinarske medicine, meni, da je slovenska veterinarska stroka še kako primerljiva s samim svetovnim vrhom.
Prav v času covidne krize je v Ljubljani odprl novo ambulanto - EMIR kirurgija za male živali. Veterinarska ambulanta je sodobno opremljena. Vodi jo Emir Mujagič s svojo ekipo. Skrbniki živali ga imenujejo 'veterinar z veliko začetnico', saj ima neverjeten občutek za ljudi in živali.

Po zaključeni diplomi se je dodatno izobraževal doma in v tujini. Po šestnajstih letih izkušenj je padla odločitev, da se usmeri v kirurgijo mehkih tkiv, onkološko in rekonstruktivno kirurgijo, endoskopijo, minimalno invazivno kirurgijo in ortopedijo mačk in psov. Posebnost v njegovi ambulanti je nedvomno soba za okrevanje, saj se zaveda, da so naši ljubljenčki družinski člani in da je njihovo počutje na prvem mestu.

Loredana Vergan

S klikom na posnetek boste izvedeli, kaj je o svojem delu povedal Loredani Vergan.

Zadnji prispevki