Trenutno se predvaja:
16. april 2019 ob 15:15Zgodbe

Z akcijo Pomežik soncu otroci iz socialno ogroženih družin na brezplačne počitnice

Verjetno je ni osebe, ki ne bi slišala ali prebrala besedne zveze "Pomežik soncu". Gre za akcijo, ki jo Zveza prijateljev mladine Slovenije letos izvaja že 20. leto zapored.

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije si že od leta 1953 prizadevajo za dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin. Njihovo delo je osredotočeno na zbiranje sredstev in izvedbo programov za otroke. Eden njihovih odmevnejših programov je Pomežik soncu, s katerim otrokom, ki zaradi socialnih stisk njihovih staršev ne morejo na počitnice, te popolnoma brezplačno zagotovi zveza.

Vsako leto peljejo na počitnice v poletnih mesecih več kot 10.000 otrok, od tega je skoraj ena tretjina otrok iz socialno manj prijaznega okolja in otrok s posebnimi potrebami. Otroci letujejo po 7 ali 10 dni v 16 počitniških domovih v hribih ali ob morju.

Letos donacijska ali sponzorska sredstva v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu zbirajo že 20. leto zapored. Sredstva razdelijo na internem razpisu med njihove članice, ki organizirajo letovanja. Na interni razpis se navadno prijavi več kot 30 društev. Sredstva nato razdelijo glede na število otrok v posamezni upravni enoti.

V tednu, ko so sredstva zbirali tudi v oddajah RTV Slovenija (Tednik, Vem! in Vikend paket), smo akcijo predstavili tudi v Dopoldnevu in pol. Z generalno sekretarko Zveze prijateljev mladine Slovenije Bredo Krašna se je pogovarjala Anita Urbančič. Pogovoru lahko prisluhnete s klikom na zgornjo povezavo.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki