Trenutno se predvaja:
7. november 2020 ob 12:00 Zgodbe

Zbrati želi 21.000 novoletnih čestitk za starostnike

Ana Petrič je direktorica doma Centra za starejše občane v Notranjih Goricah in obenem predsednica društva Skupaj za starejše. To jesen vabi ljudi k temu, da napišejo 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ana Petrič je s starejšimi povezana že več kot desetletje: zadnjih pet let je v Centru za starejše v Notranjih Goricah, ki ga zdaj tudi vodi. "Starejši so nekaj, na kar velikokrat pozabimo in zato so potrebna takšna dejanja. Letošnje leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stiske. Prepričana sem, da je lahko sodelovanje v tem projektu najmanj, kar lahko storimo zanje. Hkrati pa se v tem času povežemo s svojimi družinami, skupaj preživimo kvaliteten čas in ustvarjamo."

Ana Petrič želi že peto leto polepšati bližajoče se praznike starostnikom. Foto: SOJ RTV SLO

Vsakoletni projekt nameravajo razširiti v želji, da se čim več starostnikom nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh.

Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji, predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihov nabiralnik pristanejo zgolj položnice in reklame.

Ana pravi: "Letos je lahko s pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo vsakega posameznika drugače!"

Vse, kar vas prosi, je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in spozitivnimi mislimi: "Pomembno je, da je pismo, torej čestitka oziroma voščilo napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive, saj bo lahko čestitko dobil nekdo, ki ima slabši vid. Na voščilnico lahko še kaj prilepite ali narišete."

To pismo do torka, 1. 12. 2020, pošljite na ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” – Ana Petrič, DEOS - Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa zapišite svoj naslov.

Kot pravi Ana, bodo vsako pismo pogledali, vložili v kuverto ter nanjo napisali ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi zagotavljanja varstva podatkov).

Nataša Benčič

Mala pozornost za veliko veselje, pravi svoji akciji Ana Petrič.

Zadnji prispevki