Trenutno se predvaja:
Maribor -6
13. maj 2020 ob 19:10 Maribor Euranet Plus

Potrošniške pravice in krožno gospodarstvo

O projektu Pravne fakultete Univerze v Mariboru, v katerem so raziskovali pravno ureditev varstva potrošnikov, in sicer učinkovito uveljavljanje pravic v luči ciljev krožnega gospodarstva.

Na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru so se pod vodstvom pedagoške mentorice doc. dr. Petre Weingerl v sklopu programa ŠIPK lotili poglobljene analize potrošniških pravic in krožnega gospodarstva. Sodelujoči so intenzivno preučevali preplet dveh ciljev, in sicer visoke ravni varstva okolja in na drugi strani visoke ravni varstva potrošnikov. ''Cilja sta si pogosto v nasprotju, saj prav ljudje v vlogi potrošnikov smo tisti, ki lahko s spremembo svojih navad bistveno prispevamo k hitrejšemu prehodu iz linearnega v krožno gospodarstvo,'' je povedala pedagoška mentorica projekta doc. dr. Petra Weingerl.

Weingerlova poudarja tudi to, da poglobljena analiza predstavlja temelj za prihodnje teoretične in praktične raziskave, hkrati pa si želijo, da bi ugotovitve študentov upoštevala sodišča in tudi zakonodajalec.

Vabljeni k poslušanju pogovora.

Anja Urek, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar

Anja Urek

Nazaj na vrh