Univerza v Mariboru je z uspešno prijavo na javnem razpisu, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, pridobila projekt z naslovom »Mobilnost visokošolskih učiteljev Univerze v Mariboru 2018-2021«. Namen projekta je nuditi podporo pedagoškemu in strokovnemu izpopolnjevanju slovenskih visokošolskih učiteljev ter njihovemu povezovanju s pedagoškimi in raziskovalnimi kadri na tujih visokošolskih institucijah.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Gre za 54 mobilnosti, v trajanju tri do šest mesecev, do sedaj pa so uspešno zaključili že 28 mobilnosti. Kakšni so cilji projekta, Danica Svetec, koordinatorica projekta: "Osnovni namen projekta je, da visokošolskim učiteljem omogočimo sodelovanje v predagoškem procesu in v raziskovalnih projektih."

Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 in je sofinanciran s sredstvi Evropskega socialnega sklada (ESS) v višini 80% pogodbene vrednosti in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v višini 20% pogodbene vrednosti.

Spletna stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si.​

Dominik Hojnik, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope

Aljaž Mejal, Nataša Rižnar