Deset študentov treh fakultet Univerze v Mariboru – filozofske, pedagoške in fakultete za naravoslovje in matematiko – je v okviru projekta SpiPP ustvarilo spletno aplikacijo za pomoč uporabnikom.

Namen projekta, poimenovanega s kratico SPiPP, je pomagati izboljšati jezikovno kompetenco govorcev slovenščine, potekal pa je v sodelovanju z Društvom slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev, katerega člani skrbijo s prevajanjem avdiovizualnih vsebin za kakovosten jezik v elektronskih medijih.

Več o projektu članica projektne skupine Ana Helbl: "Na idejo smo prišli skupaj s profesorico Ireno Stramljič Breznik, ki nas je nekako usmerjala, da bi bilo smiselno in za družbo koristno. Razvili smo spletno aplikacijo za pomoč uporabnikom. Osredotočili smo se na tuje moške priimke. V aplikacijo smo vnesli 800 priimkov, iz teh pa smo potem izpeljali svojilne pridevnike ter jih opremili s posnetki."

Projekt iz sklopa Študentskih projektov za družbeno korist (ŠIPK) sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, o njem pa lahko še več preberete na spletni strani spipp.ff.um.si ter na ditko.si.

Dominik Hojnik, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar