Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič Foto: Radio Maribor
Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič Foto: Radio Maribor

Potem ko se je zapletlo z denarjem, ki ga je za operacijo dečka Gala iz Dupleka zbiralo društvo Maus, teh 70 tisočakov je zdaj zaradi kriminalistične preiskave zamrznjenih, se zgodba z zbiranjem denarja za fanta, znova zapleta. Tokrat je v ospredju Galova mama.

Mediji so včeraj poročali, da naj bi Galovi starši zbirali denar na več računih in da skušajo prikriti pravo vrednost dečkove operacije v Združenih državah Amerike. Zbiralo se je namreč 150 tisoč evrov, operacija pa naj bi sprava stala zgolj 82 tisočakov, a se je družina s kliniko v ZDA dogovorila še za dodatni popust. O tem pa donatorjev ni obvestila. Dečkova mama Nataša Vrbnjak Šteflič očitke v celoti zavrača in pravi, da so sledili 150 tisočakom, saj je treba upoštevati še stroške zdravil in možnih drugih zapletov po operaciji. Dodaja, da je v ZDA potrebno vse plačati in bi lahko nastale velike težave, če denarja ne bi bilo dovolj. Glede znižane cene pa, da jim je to konec leta odobril zdravnik, zaradi zamrznjenega oz. izgubljenega denarja društva Maus.

Sicer pa denar za Gala zdaj uradno zbira Karitas, ki je že zbral 92 tisoč evrov, del zneska pa so že nakazali kliniki za operacijo, ki bo v mesecu maju. Samo zbiranje denarja in možnost obvodov pa pojasni predstavnik Karitasa Darko Bračun: "Mi vsa plačila opravimo direktno do izvajalcev storitev, denarja ne nakazujemo neposredno prosilcem na račun. Tako je v vseh primerih, tudi v tem."

Prav podrobnosti glede nakazil pa so zanimali tudi kriminaliste, ki so prejšnji teden obiskali Karitas. Po podatkih Karitasa so poizvedovali glede nakazil v zvezi z društvom Maus. Podatka o tem, da naj bi preiskovali tudi Galovo mamo, kot se je domnevalo v medijih, pa nismo dobili potrjenega.