Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Skupina Tretji kanu uspešno krmari po radijskih valovih s svojimi poslušljivimi skladbami polnimi vsebine.

Srce skupine tretji kanu predstavljata pevca Anja Pavlin in Jan Medle, ki s svojimi avtorskimi besedili in zapomnljivimi glasovi prepričata poslušalce.

Začetki skupine segajo v leto 2015, prva pesem z naslovom Ni prostora, pa je na radijskih valovih svoje mesto našla eno leto pozneje.

Prvenec V vesolje

Deset zrelih avtorskih skladb je na debitantskem albumu skupine Tretji kanu izdala založba celinka leta 2017. Za značilen akustično moderen zven, ki daje prednost peti besedi, pa so poskrbeli producenti Igor Ilić, Peter Penko in Bort Ross.

Novi avtorski podvigi

Skupina letošnjega oktobra načrtuje izid nove plošče, že med nastajanjem le te, pa v svet preveč preproste in medle glasbe pošiljajo svoje odgovore v obliki novih singlov. Eden izmed teh je tudi skladba Kositri. Kot pravi Anja, zanjo kositri predstavljajo manjše predmete ali pa občutke, ki vzbudijo spomine zakopane nekje globoko v srcu.

Ob avtorsko zahtevnem projektu pa Anja Pavlin, ena izmed dveh glavnih članov skupine, najde čas tudi za skupino Indigo. Uspešno krmarjenje med skupinama Anja opravičuje z neizmerno željo po ustvarjanju in stilsko precej različni glasbi.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: Tretji kanu