Foto: Youtube
Foto: Youtube

Ameriška glasbenica in igralka je bila rojena 9. avgusta leta 1963 v mestu Newark v zvezni državi New Jersey, glasba pa ji je bila tako rekoč položena v zibelko.

Mama Whitney Houston, Emily »Cissy« Houston, je prepevala v skupinah Roya Hamiltona, Dionne Warwick, Elvisa Presleyja in Arethe Franklin. Cissy Huston je bila uspešna tudi na samostojni glasbeni poti, saj je za svoje delo prejela kar dve nagradi Grammy. Vsa ta zveneča imena so močno vplivala na mlado Whitney, ki je spremljala mamo na njenih nastopih v klubih. S petnajstimi leti je Withney Houston unovčila znanje, pridobljeno od mame in zapela kot spremljevalna pevka v skupini Chaka Khan.
Preden je zaslovela kot pevka, je na začetku osemdesetih let imela uspešno kariero tudi v svetu mode.

Neverjetni uspeh in težka ljubezenska zgodba

Življenje pevke je bilo nagrajeno z neverjetnim uspehom, a po drugi strani s težko ljubezensko zgodbo z možem Bobbyjem Brownom. Težavno razmerje je vplivalo tudi na njeno kariero. Leta 2009, dve leti po ločitvi, je Whitney poskušala rešiti kariero z albumom I look to you. Album se je sicer dobro prodajal, promocijska turneja pa ni bila preveč uspešna. Tudi zloraba drog je pustila sledi na njenem glasu.

Tragična smrt pevke, ki velja za eno najbolj uspešnih glasbenic po prodanih ploščah, se je zgodila 11. februarja leta 2012.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: Whitney Houston