Trenutno se predvaja:
Maribor 14
13. maj 2020 ob 09:56 Maribor Glasba

Avtor večnih balad Billy Joel praznoval svoj 71. rojstni dan

V tokratni oddaji Glasbeni radiogram smo pozornost namenili ameriškemu kantavtorju, glasbeniku, ki je znan po svojih večnih baladah, Billyju Joelu.
Billy Joel Foto: EPA
Billy Joel Foto: EPA

Billy Joel oziroma The piano man, tak vzdevek je dobil po svojem istoimenskem hitu, se je rodil 9. maja v zvezni državi New York leta 1949.

Z urami klavirja je začel že v zgodnjem otroštvu, kot sam rad omeni v svojih intervjujih, pa za prelomen trenutek v njegovem življenju predstavlja legendarni televizijski nastop skupine The Beatles leta 1964. Takrat je petnajstletni Billy Joel spoznal, da se želi z glasbo ukvarjati tudi profesionalno.

Samostojna kariera s prvencem Cold Spring Harbor

Po nabiranju glasbenih izkušenj v skupinah The Echoes, The Hassles in Attila, je Billy Joel stopil na samostojno glasbeno pot leta 1971 z izdajo omenjenega albuma.

Piano man

S svojo muzikalnostjo dobrim občutkom za pisanje glasbe, se je pevec hitro zasidral v srca poslušalcev, opazila ga je tudi znana založba Columbia records, pod katero je Billy izdal svojo drugo ploščo, naslovljeno Piano man. Z istoimenskim hitom je pevec dobil širšo prepoznavnost in v nekaj letih postal eden najbolj prodajanih izvajalcev popularne glasbe.

Prisluhnite celotni oddaji Glasbeni radiogram!

Glasbeni radiogram: Billy Joel
Luka Sraka

Nazaj na vrh