Trenutno se predvaja:
Maribor 21
6. julij 2019 ob 10:05 Glasba

Avtorski prvenec Mance Berlec

V oddaji Glasbeni radiogram smo gostili mlado kantavtorico Manco Berlec. Multiinštrumentalistka, pevka in avtorica je pred kratkim izdala svoj avtorski prvenec z naslovom Gola.
Foto: Arhiv izvajalca/Anže Šestovič
Foto: Arhiv izvajalca/Anže Šestovič

V svetu glasbe je vse več mladih umetnikov in umetnic, ki svojo pot začenjajo na televizijskih šovih, kjer predstavijo svoj talent. Prav takšen začetek svoje kariere je ubrala tudi Manca Berlec.

Na šovu Slovenija ima talent je Manca v predizboru očarala žirijo in dobila vstopnico v finale. Glasbenica s svojevrstnim glasbenim slogom pa je kljub medijski pozornosti ostala zvesta sami sebi. Prvi singel, ki nosi naslov Sama, je presenetil z zrelostjo in čustvenostjo ter hitro osvojil radijske valove in srca poslušalcev.

Kratka pot od prvih singlov do albuma

Vse več mladih glasbenikov se na začetku kariere ne odloči za izdajo albuma, temveč izdajajo posamezne pesmi ali single. Manca je svojo glasbeno zgodbo začela pisati drugače. V sodelovanju z mladim producentom Patrikom Šimencem je kantavtorica ustvarila zanimiv in celosten album. Konec maja izdani avtorski prvenec z naslovom Gola pa je postregel s poletno akustičnimi skladbami, ki dišijo po jazzu.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: Manca Berlec
Luka Sraka

Nazaj na vrh