Na množičnih dogodkih se virus lahko izjemno hitro razširi. Foto: Pixabay
Na množičnih dogodkih se virus lahko izjemno hitro razširi. Foto: Pixabay

V tokratni oddaji Aktualno smo govorili o glasbeni industriji in posledicah, ki so nastale zaradi koronavirusa.

Poletna koncertna sezona je za mnoge glasbenike odpadla, brez dohodka pa niso ostali samo glasbeniki. Kot smo izvedeli v oddaji, je pri izvedbi koncerta vpletenih veliko ljudi. Pred mikrofon smo povabili Maksa Gregorja, ki se ukvarja z izposojo instrumentov, Heleno Blagne in člana zasedbe Orlek Mitjo Torija.

"Večji koncerti se bodo verjetno vrnili šele leta 2022"

Če odpade koncert, niso na izgubi le glasbeniki, temveč tudi celotna podporna ekipa. Glasbena industrija je velik ustroj, ki brez obiskovalcem vidne podporne ekipe ne bi moral delovati. Maks Gregor, lastnik podjetja, ki se ukvarja z izposojo glasbene opreme za večje koncertne dogodke in festivale meni, da se bodo večji koncerti vrnili šele leta 2022. Za izpeljavo velikih dogodkov so pomembne namreč tudi mednarodne logistične povezave.

Počitek, ki traja predolgo

Slovenski glasbeniki se borijo, a ohranjajo trezno glavo. Helena Blagne je v oddaji priznala, da ji je čas brez odra sprva odgovarjal, našla je tudi čas za nove projekte. Tudi v času po epidemiji nastopa, a predvsem na zasebnih zabavah. Slovenska pevka je še dodala, da je na težke čase potrebno biti pripravljen.

Prisluhnite oddaji Aktualno!

Aktualno na Radiu Maribor: Glasbena industrija v času Corona virusa