Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ustvarjalnosti glasbenikov ne morejo ustaviti niti ukrepi proti širitvi novega virusa. Prepoved koncertov je tudi slovenske glasbenike prisilila, da ostanejo doma, a glasba najde svojo pot tudi v najtežjih časih.

Glasbeniki po vsem svetu so svojo ustvarjalnost z odrov preselili v domače dnevne sobe, tudi tam, pa nastajajo izvirne melodije. Na socialnih omrežjih lahko v zadnjem času zasledimo mnogo priredb avtorskih in tujih pesmi, ki jih glasbeniki ustvarjajo za svoje oboževalce, o teh bomo govorili v naslednjem članku, danes pa se bomo posvetili predvsem glasbenim novostim.

"Ker sem morala snemanje spota, ki je bilo že dogovorjeno, odpovedati, sem se odločila, da spot za svojo novo pesem Za celi svet in tebe posnamem sama."

Mariborska pevka Špela Novak ali Pupa pravi, da čas samoizolacije doživlja precej produktivno: "Razen nekaj druženja mi pravzaprav nič ne manjka. Več prostega časa me je spodbudilo tudi v video produkcijo. Ker sem morala snemanje spota, ki je bilo že dogovorjeno, odpovedati, sem se odločila, da spot za svojo novo pesem Za celi svet in tebe posnamem sama. Brez scenarija, snemalca, režiserja, brez make-upa, stilistov ipd. sem združila koristno s koristnim in s telefonom in tapetami posnela spot. Karantena je namreč nesrečno sovpadla s selitvijo v novo stanovanje.

Tudi Jan Plestenjak je svoje oboževalce razveselil z novo skladbo in prav tako improviziranim videospotom.

"V času izrednih razmer živim skoraj identično kot takrat, ko je vse ok"

Basist in kantavtor Anže Langus Petrović, znan po svojem umetniškem imenu Dagi je sedmega aprila postregel s pozitivno pesmijo Na oblaku. Pravi pa, da se njegovo življenje ni spremenilo kaj dosti: "Enako kot prej, sem intenzivno vpet v glasbo, svoj inštrument in ustvarjanje. Tudi v trgovino sem prej, v časih, ko je bilo vse ok, hodil enako poredko. V času karantene enostavno uživam."

Zadnja glasbena novost, ki jo predstavljamo danes, prihaja s strani glasbenega kolektiva Sladica. Priznani slovenski glasbeniki so s pevko Marino Martennson ustvarili pesem I Would do.