Foto: IMDb
Foto: IMDb

Oddajo Ritem mesta smo tokrat namenili skupini INXS in njenemu vodilnemu članu. Pred dnevi je namreč na filmskem festivalu Tribeca v New Yorku svetovno premiero doživel dokumentarni film o nekdanjem frontmanu te legendarne avstralske skupine

Skupina je bila ustanovljena leta 1977 v Sydneyju pod imenom The Farrys Brothers. Po nekaj letih delovanja se je skupina preimenovala v INXS in v dvajsetih letih, med tem ko jo je vodil Huchence s svojo neverjetno odrsko prezenco, doživela mednarodni uspeh s hiti, kot so What you need, Need you tonight, Devil in side, By my side in drugimi.

Zanimivo življenje Michaela Hutchencea spodbudilo režiserja in pevčevega prijatelja Richarda Lowensteina, da je o njem ustvaril dokumentarni film

Dokumentarec, ki je nastal v produkciji hiš Ghost Pictures in Passion Pictures ter koprudikciji britanskega BBC-ja govori o zanimivem, a tragičnem življenju Huchencea. V njem nastopijo tudi njegove nekdanje partnerke in prijatelji, kot so Kylie Minouge, Helene Christensen, Michele Bennet, pevec skupine U2 Bono ter seveda tudi člani skupine INXS.

Stereotipno življenje pravega rock zvezdnika

Lahko bi rekli, da je pevec skupine INXS živel stereotipno življenje pravega rock zvezdnika, z vsemi ljubezenskimi aferami vred. Karizmatičnost, talent in neverjetna odrska prezenca so koncertne dvorane napolnili do zadnjega kotička. A ko govorimo o zvezdnikih, se nobeden ne vpraša, kako se počutijo naslednje jutro, ko se zbudijo sami brez oboževalcev. Čeprav je depresija stalna spremljevalka slavnih, še vedno velja za tabu. Če podrobneje prisluhnemo glasbi skupine INXS, se zdi, da lahko vsaj delček te tesnobe začutimo tudi v glasu Michaela Huchencea.

Prisluhnite celotni oddaji!

Ritem mesta: Morcheeba