Foto: IMDb
Foto: IMDb

Filmi, ki so tako ali drugače povezani glasbo prihajajo v kinematografe, kot bi rasle gobe po dežju.

Oktobra lani je v kinematografe prišel film A star is born, ki je navdušil tako ljubitelje glasbe kot ljubitelje filma. Glavna igralka Lady Gaga pa ni razočarala niti v igralskih čevljih. Mesec dni pozneje pa so prišli na račun ljubitelji glasbe skupine Queen.

Britanska invazija

Slab mesec po filmu A star is born je v kinematografe prišla težko pričakovana glasbeno filmska kreacija Bohemian rhapsody. Biografski film o življenju in delu Freddieja Mercuryja, pevca skupine Queen, je navdušil predvsem zaradi odlične igre glavnega igralca Ramija Maleka. Nekoliko bolj razočarani so bili poznavalci skupine Queen, saj film dogodkov v življenju Mercuryja in njegovih tesnih prijateljev in sodelavcev ne opisuje v pravilnem kronološkem zaporedju.

Invazija britanske glasbe na filmskih platnih pa se je z uspešnicami skupine Queen šele dobro začela. Maja letos je izšel biografski film Rocketman, ki govori o Eltonu Johnu, pred slabim tednom pa je premiero doživela tudi glasbena komedija Yesterday. Fantazijski film govori o tem, kako svet pozabi legendarno glasbo skupine The Beatles, spomni pa se jih le neuspešen glasbenik, ki izkoristi priložnost in zaslovi s pesmimi, kot so Yesterday, Hey Jude in drugimi.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: leto glasbenih filmov