Foto: Facebook/Jaka Bizjak
Foto: Facebook/Jaka Bizjak

Luka Basi, mlad slovenski pevec prihaja iz Raven na Koroškem, poje že od malih nog, širši javnosti pa se je predstavil leta 2016 na šovu Slovenija ima talent. Takrat je nastopal še pod svojim pravim imenom Matej Prikeržnik.

Po nastopu na talentih se je prava kariera pevca Luka Basija šele prav začela. Opazila ga je produkcijska hiša Raay Music, ki je njegovo glasbeno pot premišljeno začrtala.

Glasba mu je bila položena v zibelko

Gost tokratne oddaje je bil rojen v glasbeno družino. Njegova mama je prepevala v narodno-zabavnem ansamblu in tudi sam je svoje prve odrske korake naredil v tej zvrsti. V glasbeni šoli se je učil igranja na trobento. Danes trobente ne igra več, narodno-zabavne viže in pesmi pa je zamenjal s hrvaškimi.

Od rockabillyja in rock'n'rolla do hrvaške zabavne glasbe

Ko smo Luka povprašali po tem kaj ga navdihuje, je bil odgovor večplasten. Dotaknili smo se legendarnega Elvisa Preslyja, Princa in se ustavili pri ikoni hrvaške glasbe Oliverju Dragojeviču. Prav glasba slednjega je bila tudi povod za odločitev, da Luka Basi svoje avtorske pesmi ustvarja izključno v hrvaškem jeziku.

Vstop na profesionalno glasbeno pot z duetom

Pesem Nisam ja od jučer je Luka zapel s pevcem Joletom in ravno ta duet predstavlja nekakšen vstop na njegovo profesionalno glasbeno pot. Ta vstop je bil tako uspešen, da je pevec v le nekaj letih nanizal veliko uspešnic, njegovi videospoti pa na spletnem portalu youtube dosegajo milijonske oglede.

Prisluhnite celotnemu glasbenemu radiogramu!

Glasbeni Radiogram: Luka Basi