Foto: Arhiv avtorja/Ulla Wolk
Foto: Arhiv avtorja/Ulla Wolk

Pevka Urška Majdič predstavlja nov projekt, skupino UMA ter prvenec skupine, ki nosi naslov Neskončni album duša

Urško Majdič smo kot pevko spoznali leta 2001, ko je zapela v skupini Billy's private parking, pozneje Billysi. Kreativka, pevka in avtorica besedil je pozneje, med leti 2013 in 2015 bila del skupine King Foo.

Pisalo se je leto 2017, ko je v spomin na pokojnega očeta, Urška organizirala dobrodelni koncert v Cankarjevem domu. Koncert je poimenovala Duša.

Od neizbrušenih skladb do albuma

Album, ki nosi naslov Neskončni album duša, je skupno peti album Urške Majdič, vendar bi lahko rekli, da je na neki način vseeno prvi. Če se je s prejšnjimi predstavila kot del skupin, v katerih je ustvarjala, je tokratni čisto njen, UMA, pa je nekakšna okrajšava pevkinega imena.

Zanimiv preplet žanrov s čutno melodiko in besedili. Lahko bi rekli z "dušo"

Tisti, ki pišemo o glasbi, radi uporabljamo zveneče pridevnike. Novi album Ume se poigrava z različnimi glasbenimi stili, na eni strani gre za akustične balade, album pa se spogleduje tudi s simfoničnim rockom ter tršo glasbo, ki smo je bili od Urške vajeni tudi v njenih prejšnjih projektih.

Pester nabor odličnih glasbenikov ter premišljeni avtorski pristop pevke, pa je poskrbel, da je glasbeni projekt, izdan na usb ključku, poln srčnosti in, kot radi rečemo, duše. Urška poziva, da si preberete več informacij o albumu in sodelujočih, na spletni strani umatheband.com

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: Uma