Trenutno se predvaja:
Maribor 18
1. junij 2019 ob 10:05 Maribor Glasba

Ustvarjalnost Jerneja Dirnbeka

V oddaji Glasbeni radiogram smo gostili Jerneja Dirnbeka, s katerim smo prečesali njegovo dosedanjo glasbeno pot ter predstavili njegov novi glasbeni projekt, pri katerem je moči združil z Davorjem Klarićem.
Jernej Dimek Dirnbek Foto: BoBo
Jernej Dimek Dirnbek Foto: BoBo

Jerneja Dirbeka poznamo predvsem kot člana skupine MI2, njegov avtorski domet pa sega veliko dlje. Kot avtor besedil in glasbe sodeluje namreč tudi z drugimi izvajalci, pred kratkim pa je v nove vode zaplul z Davorjem Klarićem.

Nenavadni glasbeni duet prekajenih glasbenikov, torej Jerneja Dirnbeka in Davorja Klariča, je lani predstavil svojevrsten glasbeni program "Z muziko o vinu in ljubezni". Pred kratkim pa je luč sveta ugledala tudi prva pesem.

Jadralska himna

Pesem, ki sta jo glasbenika ustvarila, nosi pomenljiv naslov in sicer Jadralska. Kot pravi Jernej, so ga jadralski prijatelji prosili, da napiše himno o zapletih in dogodivščinah, ki se zgodijo na jadranju. Nastala je spevna kantavtorska skladba, polna resnic, ki napoveduje širši glasbeni projekt.

Inspiracija na domačem travniku

Jernej Dirnbek inspiracijo za življenjska in hudomušna besedila najde kar v domačem kraju. Kot pravi, ga ljudje in dogodki navdihnejo. Včasih se ljudje tudi prepoznajo v njegovih duhovitih zgodbah.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Glasbeni radiogram: ustvarjalnost Jerneja Dirnbeka
Luka Sraka

Nazaj na vrh