Jezik na vrtiljaku

Jezik na vrtiljaku je torkova jezikovna rubrika, namenjena vsem, ki jim ni vseeno, kako se v slovenščini piše in govori. Iz ljubezni do slovenščine se loteva razjasnjevanja pravopisnih zadreg, obnavljanja jezikovnega znanja, opozarjanja na napake ter predstavljanja jezikoslovnih novosti in smernic za boljši jezik. Shranjeni pa so tudi vsi posnetki, ki so nastajali v rubriki Al' prav se reče.

Arhiv oddaj

Koristnice

Koristne informacije in nasvete za različne situacije in priložnosti.

Na sporedu: vsak torek ob 12.30

Arhiv oddaj

Megašolski herci

Oddaja za osnovnošolce, predstavlja učence, njihove dejavnosti v okviru pouka in v prostem času, njihove šole … Zanjo poskrbijo osnovnošolci pod mentorskim vodstvom novinarke.

Arhiv oddaj

Minute za zdravje

Vsi si želimo zdravja, dobrodošli pa so tudi nasveti strokovnjakov, ko naše počutje ni najboljše ali ko nam postavijo diagnozo.

Na sporedu: vsako sredo ob 10.30

Arhiv oddaj

Mladi mladim

Oddaja, ki jo dobro poznajo vsi, ki odraščajo, se radi zabavajo, se pogosto zaljubljajo, ob tem pa si vzamejo čas tudi za učenje in študij in vse, kar je zanimivo in koristno. V pol ure so strnjene zgoščene informacije, začinjene z dobro glasbo po izboru mladih novinarjev.

Na sporedu: vsako sredo ob 18.15

Arhiv oddaj

Nad leta z nasmehom

Namenjena je starejšim. Predstavljamo zanimive sogovornike, dogodke, svetujemo ...

Na sporedu: vsak ponedeljek 12.40

Arhiv oddaj

Obrazi sosednje ulice

Obrazi sosednje ulice je portretna oddaja, njeni gostje pa so optimistični, pogumni, kritični in nekoliko drugačni, včasih tudi samosvoji. Vsi prihajajo s Štajerske, z vseh vetrov, s svojim pogledom na življenje in izkušnjami nas bogatijo, opogumljajo ter širijo naša obzorja.

Na sporedu: vsako soboto po 13.00

Arhiv oddaj

Otroški radijski studio

Oddaja za naše najmlajše, na sporedu vsake tri tedne. Oddaje so zasnovane tematsko, z vsebinami, ki pritegnejo najmlajše poslušalce, oblikujejo pa jih otroci pod mentorstvom naših novinark.

Arhiv oddaj

Potopisi

Z gosti radijsko potujemo po deželah sveta. Na dolge in zanimive poti po našem planetu se podajajo popotniki, ki svoja doživetja delijo tudi s poslušalci Radia Maribor.

Arhiv oddaj

Pozitivne zgodbe

Vsak ponedeljkov dopoldanski program začenjamo s pozitivnimi zgodbami. Predstavljamo uspešne posameznike, sporočamo dobre novice, iščemo smele ideje, svetle točke …

Arhiv oddaj

Razgledi

Radijski razgledi so oddaja, ki želi na dinamičen način odstirati predvsem aktualno zgodovinsko dogajanje na širšem območju slišnosti– vrednotiti povsem določene zgodbe minulega v navezavi s sedanjostjo –, so pa tudi aktualni problemski pogovori o različnih temah in dilemah časa, v katerem živimo.

Arhiv oddaj

Sejemo nasvete

V rubriki Sejemo nasvete strokovnjaki s Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor delijo aktualne nasvete vrtičkarjem in kmetovalcem (poljedelcem, sadjarjem, vinogradnikom, vinarjem …).

Na sporedu: vsak torek ob 6.30

Arhiv oddaj

Spominčice

Spominčice so nekakšna »rojstnodnevna« rubrika, v spomin oseb, dogodkov in pojavov v širšem slovenskem okolju, še posebej pa v njenem severovzhodnem koncu. Geslo rubrike je: »Česar ni v Spominčicah, to se zelo verjetno nikoli ni zgodilo.«

Na sporedu: vsak dan ob 7.45, ponovitev ob 16.40

Arhiv oddaj

Z vami v kuhinji

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Na sporedu: Vsako soboto ob 8.40.

Arhiv oddaj

Živalska sreda

V Živalski sredi odkrivamo zanimive in koristne stvari iz sveta, ki ga želimo razumeti in ga moramo spoštovati. Ko imamo žival, govorimo o odgovornem lastništvu, ki v najlepšem primeru postane lep čustven odnos. Zato je toliko pomembneje, da se naša svetova razumeta.

Na sporedu: vsako prvo sredo ob 11:30

Arhiv oddaj

Iz roda v rod

Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.

Na sporedu: vsako nedeljo ob 8.30

Arhiv oddaj

Zgodbe

Na naših novinarskih poteh srečujemo mnoge zanimive osebe, ki pripovedujejo včasih prav neverjetne zgodbe. V povezavi z glasbo in aktualnimi dogodki jih pripravimo prav za vas, tako v tedenskem kot tudi prazničnem programu.

Arhiv oddaj

Potujte z Radiem Maribor

Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

Na sporedu: Sobota, 11:10

Arhiv oddaj