Trenutno se predvaja:
Maribor 11
25. marec 2020 ob 06:38 Maribor Jutranji program

Bine Volčič, slovenski kuharski mojster: Večerja na materinski dan

Tudi o tem kako pripraviti domači kruh
Fenomen kuharskih oddaj; Bine Volčič. Foto: SOJ RTV SLO/iz serije Družbeni fenomeni
Fenomen kuharskih oddaj; Bine Volčič. Foto: SOJ RTV SLO/iz serije Družbeni fenomeni

Materinski dan je neformalen praznik posvečen materam. Praznovanje materinskega dne izvira iz ZDA, kjer ga praznujejo od leta 1910, v Evropo je navada prišla po prvi svetovni vojni. Bine Volčič o pripravi večerje na materinski dan, kako pripraviti domači kruh in ideja, kaj početi te dni doma.

Šolal se je na srednji gostinski šoli v Radovljici in višji strokovni šoli na Bledu ter se nato izpopolnjeval na pariški kuharski šoli Le Cordon Bleu. Po vrnitvi v Slovenijo je najprej delal v kuhinji v hotelu Livada v Moravskih Toplicah, potem pa leta 2011 prevzel restavracijo Promenada na Bledu. Po odhodu iz restavracije Promenada je leta 2016 odprl svojo restavracijo v Ljubljani.

Sedaj je čas, ko moramo #ostatidoma, a bi radi kljub temu nekoga presenetili za materinski dan. Bine Volčič, slovenski kuharski mojster: "Res je situacija malo hecna, da smo kar precej omejeni, morda pa nam ta omejitev poda še več kreative. Imam kar par dobrih idej, kaj pripraviti za dobro večerjo na materinski dan. "

Ne govori samo o večerji. V prispevku, ki mu lahko prisluhnete, govori tudi o pripravi domačega kruha ter o tem, kaj početi te dni doma.


Dominik Hojnik

Nazaj na vrh