Foto: Radio Maribor/Pexles
Foto: Radio Maribor/Pexles

Domače toplice so letos zaželene bolj kot kadarkoli prej. Glede na trenutno epidemiološko sliko se večina odloča, da bodo letošnje poletje preživeli doma, in ne na morju ali v javnih kopališčih, in si priredili svoje toplice.

Povpraševaje in nakup montažnega ali pa samostoječega bazena se je začelo že v pomladnih mesecih, torej na začetku karantene, ko so zaloge že skoraj pošle. O bazenih, zalogi in vzdrževanju smo se pogovarjali z Luko Horvatom iz podjetja Remax in Heleno Zupin iz podjetja Bestway Slovenija. ''Povpraševanje po nakupu bazena se je začelo v drugi polovici marca,'' razlaga Helena Zupin. Tudi Luka Horvat je potrdil, da je pri njih povpraševanje po bazenih veliko večje, stranke pa so jih predvsem v času karantene kontaktirale glede nakupa bazena. ''Stranke so letos spraševale predvsem glede dobavnega roka in presenetljivo ne glede cen,'' dodaja Horvat.

Glede vzdrževanja pa poudarja, da sta dezinfekcija in čiščenje bazena ne glede na vrsto bazena, torej ali imamo vgradni, montažni ali pa napihljiv bazen, pri vseh enaka in potrebna. ''Za čisto in bistro vodo stoji predvsem pridno vzdrževanje, kar pomeni zagotavljanje mehanske in kemične čistoče. Osnova za dezinfekcijo bazena sta klor in ph granulat,'' razlaga Horvat.
Pri tem pa dodaja, da je pokrivanje bazena priporočljivo, saj s tem ohranjamo temperaturo in preprečujemo izhlapevanje in posledično izgubo kemičnih sredstev.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.