Alfi Nipič (foto: Žiga Culiberg) Foto: MMC RTV SLO
Alfi Nipič (foto: Žiga Culiberg) Foto: MMC RTV SLO

V jutranjem programu je voditelj Kristijan Šmid gostil Alfija Nipiča. Z veseljem se je pripeljal v naš studio dobre volje in poln energije.

"Trikrat sem potrkal, če bo tako ostalo kot je..., v upanju pa vedno živimo," je povedal glede svojega zdravja na začetku pogovora.

Letošnje novo leto je bilo seveda drugačno tudi za Alfija. "Doživel sem to, da so prišli z nacionalne televizije posnet Silvestrski poljub na dom. Bilo je res nekaj posebnega. Jaz ga navadno pojem čez celo leto, to so evergreeni oz. zimzeleni... Spominjajo nas na lepe trenutke, na trenutke, ko smo bili v dobri družbi ali pa nas spominjajo na nekoga, ki ga več ni. Glasba je najlepša življenjska kulisa, ki nam ob določenih trenutkih tiste lepe stvari še polepša. Silvestrski poljub bo letos 8. decembra star 50 let, jaz bom drugo leto proslavljal svojih 60 let aktivnega glasbenega delovanja."

Alfi je veliko potoval. "Nisem bil na Kitajskem, na Japonskem, v tistih drugih deželah … Evropo, Avstralijo, Ameriko in Kanado pa sem prečesal." Vseskozi pa živel z glasbo. "Vedno je še tista želja, kot takrat čisto na začetku … da stopiš na oder in zapoješ. Takrat ko uživaš, moraš nadaljevati. Jaz še vedno uživam, vedno ko stopim na oder."

Alfi je veliko let preživel z Avseniki. "Včasih se je bilo potrebno voziti kilometre in kilometre v dober studio, danes lahko skoraj vse doma naredimo. Včasih so snemali po par tednov. Imel sem izredno srečo, da nisem imel problemov vseh 20 let, kar sem bil pri Avsenikih, da nisem rabil nič odpovedati. To moraš imeti srečo," pove Alfi.

Zelo pa ga je zaznamoval prav Radio Maribor. "Čez 20 let sem delal eno oddajo vsako nedeljo med 11. in 12. uro. Takrat je snemal z menoj Slavko Tič, žal že pokojni in Ivo Smogavec, ki je v penziji. Ko pa sem bil na turneji, pa sem oddajo prej posnel. Bilo je enkratno."

Alfi nam je povedal tudi, da pripravlja novo ploščo. Vabljeni pa, da prisluhnete celotnemu pogovoru: