Foto: BoBo
Foto: BoBo

Maturanti so včeraj pisali esej iz materinščine, ki bi ga sicer morali po prvotnem načrtu pisati 5. maja, a je bil datum zaradi epidemije covida-19 prestavljen. Po eseju so se lotili še druge pisne pole, V jutranjem programu smo se pogovarjali z maturantko Tino.

»Priprave na maturo so potekale vseskozi preko videokonference s profesorji. Meni je bila največja prednost ta, da sem lahko spala dlje, saj z delom na daljavo nismo začeli ob 7-ih, ampak ob 9-ih,« je za jutranji program povedala Tina.

»Včerajšnji dan je bil zanimiv in pester. Od 9-ih do 11-ih se je pisal esej, potem smo imeli pol ure pavze, ob 11-ih 30 pa smo začeli pisati slovnico, časa smo imeli do 13. ure. Bilo je sicer malo naporno ostati zbran, ampak je šlo.«
Ob prihodu v šolo so se dijaki morali držati posebnih ukrepov. »Ko smo prišli v šolo, smo se razkužili na vhodu, nosili smo tudi maske, mize so bile 1,5 metra narazen. Medtem ko smo pisali, mask nismo potrebovali, na hodnikih pa so bile obvezne,« je še dodala maturantka Tina. Z uspehom na splošni maturi bodo dijaki sicer seznanjeni na šolah 13. julija.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: