Foto: Radio Maribor/Pexles
Foto: Radio Maribor/Pexles

V jutranjem programu smo govorili s Tino Simčič, ki se je ob drugi porodniški znašla v situaciji, da jo fizični nered spravlja v neprijetne občutke, zato se je stvari lotila zelo resno in danes pravi, da verjame v moč urejena doma na hiter in enostaven način.

Tina pravi, da je njeno glavno poslanstvo pomagati preobremenjenim mamicam in urediti dom tako, da v njem ponovno občutijo lahkotnost in veselje ter čas za pospravljanje zamenjajo za brezskrbno igro z otroki, za razvajanje sebe ali pa druženje s partnerjem in prijatelji. Je tudi avtorica spletnega programa Urejen dom veselja, kjer deli nešteto nasvetov in idej, kako poenostaviti svoje življenje in urediti svoj dom tako, da ti ostane čas za tisto, kar najraje počneš.

''Danes vem, da kljub majhnim otrokom lahko v domu dosežemo občutek umirjenosti. To ne pomeni, da ves čas pospravljaš in imaš sterilno čist dom, to pomeni, da je dom poenostavljen in brez nepotrebne navlake. Vpeljani so tudi določeni ritmi, ki še dodatno pomagajo razbremeniti mamico,'' razlaga Tina.

Eden izmed največjih izzivov vsakega doma pa je zagotovo navlaka in tista soba, kjer marsikaj odlagamo in jo bomo enkrat pa res pospravili. Pri tem pa Tina dodaja, da navlaka predstavlja preložene odločitve.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem med drugim sogovornica razkrije kakšno moč ima pri urejenem domu zgolj minuta.