Foto: Radio Maribor/Pexles
Foto: Radio Maribor/Pexles

Ste vedeli, da sta v času poletja zaščita in nega las tudi tako zelo pomembna kot zaščita in nega kože? V času poletja naši lasje potrebujejo dodatno pomoč, predvsem kadar govorimo o ohranjanju barve ter zdravih in sijočih laseh. Klor, morska sol in sonce poskrbijo, da so naši lasje v poletnih mesecih razcepljeni, izsušeni in lomljivi.

Da bi se temu letos izognili, smo se pogovarjali z mariborskim frizerjem Goranom Pfeiferjem. ''Opažam, da si stranke pretirano umivajo lase, zato jim svetujem, da to storijo dvakrat na teden. Poleti pa je pomembno, da je nega las močnejša,'' razlaga Pfeifer.

Glede domačih pripravkov za nego las pa Pfeifer poudarja, da so to pripravki naših babic. ''Čedalje bolj se vračamo nazaj k naravi, ampak takrat so bili časi, ko se lasje niso toliko barvali in niso bili toplotno obdelani. Zato je v tistih časih domača nega pripomogla k lepšim lasem. Vsekakor ni nič narobe, če uporabljamo domače pripravke, vendar pravim, če si na lase damo kemijo, jih tudi s kemijo skušajmo pozdraviti,'' razlaga Pfeifer.

Dotaknili smo se tudi samega sušenja las, kjer sogovornik razlaga, da ni nič narobe, če si v poletnih mesecih posušimo lase na soncu, vendar opozarja, da je lasišče zelo občutljivo, zato priporoča, da vedno poskrbimo za temeljito sušenje lasišča.

Prisluhnite pogovoru, v katerem smo se dotaknili tudi tega, ali naši lasje potrebujejo kremo z zaščitnim faktorjem, kako je z barvanjem v poletnih mesecih in kakšni so letošnji poletni trendi.