Poletje je tukaj in tako rekoč tudi "žar sezona". Temperature se višajo in zopet je čas za peko dobro na žaru. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, kako pripraviti meso za zelo popularne čevapčiče. Preden pa se podate pred žar, pa je potrebno začeti pri samih osnovah in sicer pri začinjanja mesa za žar.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Za čevapčiče je najboljše, da je meso sveže, saj s tem podaljšamo obstojnost samega mesa. Pri čevapčičih je navada, da je meso mešano. Večina mojstrov meša v razmerju sedemdeset procentov svinjine in trideset procentom govejega mesa. Nekateri mojstri dodajo poleg osnovnih začimb tudi pekoče začimbe. Boris Radolič iz mesnice Rušanka: "Osnovne začimbe, ki jih dodamo, so poper, sol in malo česna. Potem jih moramo zelo dolgo mešati, saj se potem lepše pečejo."

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Takšna hitro pripravljena hrana za žar je sedaj v teh dneh zelo iskana, saj ne potrebujemo veliko prostora in kuhinja ostane čista. Poznamo tudi različne vrste žara. Katerega bomo uporabljali, je seveda odvisno od našega načina peke in okusa. Boris Radolič iz mesnice Rušanka dodaja: "Pri peki čevapčičev je velika razlika, ali so pečeni na plošči ali na oglju. Sam se bolj nanašam na žar z ogljem, saj tam čevapčiči dobijo še boljši okus."



Več o pripravi čevapčičev pa lahko prisluhnete na spodnji povezavi.