Trenutno se predvaja:
Maribor 25
5. september 2018 ob 14:55 Maribor Lokalne volitve

Fištravec in Žula vztrajata, da sta nedolžna

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Danes se je na mariborskem sodišču začela glavna obravnava v zadevi v kateri naj bi mariborski župan Andrej Fištravec in nekdanji direktor občinske uprave Marko Žula zlorabila svoj položaj pri zaposlitev Patricije Jankovič in Igorja Petelina. Oba se zagovarjata, da sta nedolžna.

Fitravec je na današnji glavni obravnavi dopolnil svoj zagovor. Tako se zdaj ne sklicuje več na neveljavnost ZUJF-a v času zaposlitev, ki se mu jih očita z deljeno krivdo z Markom Žulo. Ob tem je dodal, da so Jankovičevo zaposlili za pravno svetovanje v županovem kabinetu, saj ob prevzemu mandata ni imel zaupanja v pravno službo na občini. Glede Petelina pa je pojasnil, da so ga zaposlili zaradi povečanega obsega dela na uradu za gospodarstvo.

Sicer pa so danes zaslišali več prič, kot prvo Stanko Perša, ki je delala na oddelku urada za gospodarstvo kjer naj bi bil zaposlen Petelin. Povedala je, da z njegovo zaposlitvijo ni bila seznanjena in ni z njim niti delala. Drugače je izpovedoval vodja urada za komunalo, promet in prostor Vili Eisenhut, ki je pojasnil, da je Petelin deloval kot nekakšen koordinator med uradi in županom. Glede dela Jankovičeve pa je nekdanji vodja projektne pisarne Boris Ketiš pričal, da so sodelovali na nekaj projektih, točne hierarhije njenih nadrejenih pa ni poznal. Zaslišana sta bila tudi Jankovičeva in Petelin, ki pa sta oba zatrdila, da sta delala v skladu z navodili in na najrazličnejših projektih.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh