Trenutno se predvaja:
Maribor 21
8. november 2018 ob 08:04 Maribor Lokalne volitve

Gradnja strehe na osrednji mariborski tržnici se zamika v leto 2019

Obljubljene nove strehe na mariborski tržnici letos ne bo
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Poudarki

  • Kljub obljubam je jasno, da nove strehe na osrednji mariborski tržnici v letu 2018 ne bo. Snaga še zmeraj čaka na pravnomočno gradbeno dovoljenje, to pa je pogoj za izbiro izvajalca del.

Nove strehe na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu branjevke in branjevci letos ne bodo dočakali. Kljub obljubam je namreč že jasno, da projekt vreden 250.000 evrov ne bo končan v letu 2018, saj v javnem komunalnem podjetju Snaga še zmeraj čakajo na pravnomočno gradbeno dovoljenje.

Kot nam je pojasnila Petra Herzog, predstavnica za stike z javnostjo na mariborski Snagi, dolgoročnem koncesionarju za upravljanje tržnične dejavnosti v Mariboru, so po nekaj popravkih popolno vlogo za gradbeno dovoljenje na Upravno enoto Maribor vložili septembra, do pravnomočne odločitve pa še ni. Veljavno gradbeno dovoljenje je predpogoj za izvedbo razpisa za izvajalca gradnje, glede na to, da smo zakorakali v november pa je jasno, da nove strehe, ki jo je zasnoval Atelje Hočevar, letos še ne bo.

Branjevke in branjevki so ob našem obisku potarnali, da so takšen razplet pričakovali, mnogi pa celo ne verjamejo, da bodo novo streho sploh dočakali. Tudi to zimo bodo morali potrpeti pod 30 dežniki in stojnicami z nadstreškom, poudarjajo pa tudi, da nova streha na jekleni fiksni konstrukciji s predvidenim membranskim platnom ni prava rešitev.

Dejan Rat

Nazaj na vrh