Trenutno se predvaja:
Maribor -2
13. september 2018 ob 10:35 Maribor Lokalne volitve

Sofinancirali bodo športne prireditve

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

V sklopu projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 je Mestna občina Maribor objavila razpis v vrednosti 25 tisoč evrov za sofinanciranje letošnjih športnih prireditev. Razpis se izteče 20. septembra, komisija pa bo pravočasno prijavljene prireditve, ki bodo izpolnjevale pogoje, sofinancirala z zneskom 500 evrov.

Naziv Maribor – Evropsko mesto športa 2018 je mesto pridobilo na podlagi vlaganja v športno infrastrukturo, povečevanja športnega turizma in aktivnega športnega dogajanja, ki ga izvajajo športna društva, zveze in podjetja. Ker pa je organizacija športnih prireditev velik finančni zalogaj, si je mariborska občina v projektu Evropsko mesto športa zastavila kot cilj tudi, da bo del sredstev namenila za prireditve, ki so že bile ali pa še bodo na območju občine Maribor.

»Vsak evro, ki ga društvo dobi, bo veliko pripomogel pri organizaciji dejavnosti. Maribor ima veliko število aktivnih organizatorjev športnih prireditev, katerim gre zahvala, da smo Mariborčani nad evropskim povprečjem športno aktivnih občanov,« pravi mariborski župan Andrej Fištravec. Za športno infrastrukturo je občina letos namenila 7,9 milijona evrov, z aktualnim razpisom pa želijo povečati višino sredstev izvajalcev letnega programa športa. Razpis z vsemi potrebnimi obrazci najdete med novicami, na spletnih straneh www.mariborsport.si in www.maribor.si.

Tamara Zupanič Čučnik

Nazaj na vrh