Trenutno se predvaja:
Maribor 9
19. oktober 2018 ob 14:27 Maribor Lokalne volitve

Zdenko Vinkov za takojšnjo gradnjo kopališča

Skrbi ga nazadovanje Maribora v zadnjih letih in je kritičen do zadnjih dveh županov
Zdenko Vinkov
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Svojo kandidaturo za mariborskega župana je danes predstavil tudi Zdenko Vinkov iz Stranke slovenskega naroda. Kot je napovedal v predstavitvi svojega programa, bo takoj začel obnovo kopališča Mariborski otok, spodbujal bo podjetništvo, prizadeva pa si tudi za ustavitev priseljevanja migrantov in beguncev v Maribor, o čemer bi sicer povprašal občane na referendumu.

Zdenko Vinkov med svojimi cilji poudarja predvsem poštenost. Zelo je kritičen do sedanjega in prejšnjega župana, saj je Maribor v tem obdobju po njegovem mnenju nazadoval in ni urejeno mesto.

Vinkov med drugim napoveduje takojšen začetek gradnje javnega kopališča, zaposlitve in stanovanja za mlade, boljše okolje za poslovanje podjetij.

Med pomembnejšimi točkami Vinkov izpostavlja migrantsko problematiko. Sam bi kakršnokoli večje priseljevanje ustavil, pri čemer se zavzema za referendum, na katerem bi o tem odločili občani.

Vinkov je za mariborskega župana kandidiral že leta 2006 in 2010, ko je osvojil le nekaj več kot 100 glasov. Pravi, da se tudi na tokratnih županskih volitvah zaveda svojega dometa, skušali pa bodo osvojiti vsaj en stolček v mestnem svetu.

Vesna Martinec

Nazaj na vrh